673 bezoekers online op
Donderdag 22 februari 2007
20:00
fun Supergabber - **killerstud**
sport C.Ronaldo vs. R.Quaresma - R10
other cnc machine's - synco
babe Brigitte Maasland in de Playbo... - Boeieuh
fun K3 - Massamoord (nieuwe hit op... - **killerstud**
babe Boobs in concert! - obron
fun FUN me en randje aan - demoliser
• meer
TT Merchandise nu goedkoper ! !

Neem een kijkje in de TT-Shop!
  image
Ga naar vorige postGa naar benedenGa naar volgende post
otherMijn hagedissen (voor de dierenlief ... Door brendy 
op di. 20 feb. '07 - 16:30 
Anolis Carolinensis/Roodkeelanolis

Heb 2 zulke, 2 vrouwtjesNederlandse naam : Roodkeelanolis
Grootte : 12 tot 18 cm
Herkomst : Noord-Amerika
Levenswijze : Boombewoner
Wetgeving : Geen

Terrarium inrichting, verlichting en verwarming:

Voor twee tot vier dieren is minimaal een terrarium van 40x30x40 cm nodig. In de natuur komen deze dieren voornamelijk voor in licht vochtige gebieden (bossen). Het terrarium dient overeenkomstig de biotoop ingericht te worden met flink wat takken en een bodembedekking die het vocht langere tijd vasthoudt. Ideaal hiervoor zijn schors snippers (Repti Bark). Verdere aankleding van het terrarium kan bestaan uit diverse plastic planten. Uiteraard mag een drinkbakje niet ontbreken (Repti Rock Waterdish). Het water dient minimaal driemaal per week ververst te worden. Om de luchtvochtigheid in het terrarium op peil te houden kunt u het beste om de dag even licht sproeien met Bio Mist. Voor de verlichting en verwarming komt een Repti Basking Spot Lamp in aanmerking. Het wattage van de lamp is afhankelijk van de grootte van het terrarium. Als aanvulling is het aan te bevelen een TL te gebruiken die ultraviolet licht uitstraalt als vervanging van het zonlicht in de natuur (Reptisun 5.0). Uit ervaring is gebleken dat bij het gebruik van dit licht de kleuren van de dieren beter tot uiting komen en zowel het eet- als paargedrag gestimuleerd wordt. Beide lichtbronnen mogen 12 tot 14 uur per dag branden. Eventuele bijverwarming, voor de nacht of tijdens de winter, kan in de vorm van een porseleinen warmtestraler (Ceramic Heat Emitter), een rode spotlamp (Infrared Heat Lamp), een warmtesteen (Repticare Rock Heater) of warmtemat (Vivarium Heat Mat).

Geslachtsonderscheid:

Mannen zijn verhoudingsgewijs groter en hebben een duidelijk grotere keelwam.

Voedsel:

Twee tot drie keer per week dienen de dieren gevoerd te worden met krekels en/of krulvliegen. Als richtlijn kunnen per keer per dier 10 krekels gegeven worden. Door een bakje met buffalowormen in het terrarium te plaatsen hebben de dieren ook tussen de voederbeurten wat te eten. Het is raadzaam om een bakje met Cricket Formula op de bodem van het terrarium te plaatsen zodat eventueel niet direct opgegeten krekels iets te etenhebben en niet 's-nachts aan de hagedissen gaan knagen.

Vitamines:

Aangezien vitamines en kalk essentieel zijn voor de gezondheid van uw dieren is het noodzakelijk om bij iedere voederbeurt de insekten te bepoederen met een vitamine- en calciumpreparaat (Reptivite en Microstick Calcium Powder). Het makkelijkst gaat dit door de krekels vanuit het verpakkingsdoosje over te zetten in een plastic zakje en daar dan het poeder aan toe te voegen. Vervolgens even schudden zodat het poeder aan de insekten kan hechten en dan het zakje leeg strooien in het terrarium. Wanneer niet voldoende kalk en vitamine D3 toegediend of opgenomen wordt kunnen er diverse gebreken op gaan treden zoals verweking van de botten. Vitamine in de vorm van een AD3-vloeistof kan aan het drinkwater worden toegevoegd.

Temperatuur:

Gemeten in de koudste hoek van het terrarium, dus zover mogelijk van de warmtebron vandaan, moet de temperatuur overdag ongeveer 22 tot 24 graden bedragen. De temperatuur onder de warmtelamp mag tot ongeveer 35 graden oplopen. 's-Nachts mag de algemen temperatuur niet onder de 18 graden zakken.

Combinatie:

De dieren zijn goed samen te houden met Anolis sagrei (Bruine anolis), Takydromus sexlineatus (Langstaarthagedis), Hemidactylus frenatus (Tjiktjak), Lygodactylus variegata (Indonesisch skinkje), Hyla cinerea (Groene boomkikker), Hyla leycophyllata (Surinaamse boomkikker) en Hyperolius species (Afrikaanse boomkikker).Klik voor afbeelding op ware grootteKlik voor afbeelding op ware grootte


Takydromus Sexlineatus/Langstaarthagedis


Heb er maar 1 van deze soort


Takydromus sexlineatus

Nederlandse naam : Langstaarthagedis

Grootte : 21 tot 24 cm

Herkomst : Zuidoost Azi�

Levenswijze : Boombewoner

Wetgeving : Geen

Terrarium, inrichting, verlichting en verwarming :

Voor twee tot vier dieren is minimaal een terrarium van 40x30x40 cm nodig. In de natuur komen deze dieren voornamelijk voor in vochtige gebieden (regenwoud). Het terrarium dient overeenkomstig de biotoop ingericht te worden met flink wat takken en een bodembedekking die het vocht langere tijd vasthoudt. Ideaal hiervoor zijn schors snippers (Repti Bark). Verdere aankleding van het terrarium kan bestaan uit diverse plastic planten. Uiteraard mag een drinkbakje niet ontbreken (Repti Rock Waterdish). Het water dient minimaal drie maal per week ververst te worden. Om de luchtvochtigheid in het terrarium op peil te houden kunt u het beste om de dag even licht sproeien met Bio Mist. Voor de verlichting en verwarming komt een Repti Basking Spot Lamp in aanmerking. Het wattage van de lamp is afhankelijk van de grootte van het terrarium. Als aanvulling is het aan te bevelen een TL te gebruiken die ultraviolet licht uitstraalt als vervanging van het zonlicht in de natuur (Reptisun 5.0). Uit ervaring is gebleken dat bij het gebruik van dit licht de kleuren van de dieren beter tot uiting komen en zowel het eet- als paargedrag gestimuleerd wordt. Beide lichtbronnen mogen 12 tot 14 uur per dag branden. Eventuele bijverwarming, voor de nacht of tijdens de winter, kan in de vorm van een porseleinen warmtestraler (Ceramic Heat Emitter), een rode spotlamp (Infrared Heat Lamp), een warmtesteen (Repticare Rock Heater) of warmtemat (Vivarium Heat Mat).Geslachtsonderscheid:

Mannen hebben een dikkere staartwortel en twee duidelijke lengtestrepen op de rug.Voedsel:

Twee tot drie keer per week dienen de dieren gevoerd te worden met krekels en/of krulvliegen. Als richtlijn kunnen per keer per dier 10 krekels gegeven worden. Door een bakje met buffalowormen in het terrarium te plaatsen hebben de dieren ook tussen de voederbeurten wat te eten. Het is raadzaam om een bakje met Cricket Formula op de bodem van het terrarium te plaatsen zodat eventueel niet direct opgegeten krekels iets te eten hebben en niet 's-nachts aan de hagedissen gaan knagen.Vitamines:

Aangezien vitamines en kalk essentieel zijn voor de gezondheid van uw dieren is het noodzakelijk om bij iedere voederbeurt de insekten te bepoederen met een vitamine- en calciumpreparaat (Reptivite en Microstick Calcium Powder). Het makkelijkst gaat dit door de krekels vanuit het verpakkingsdoosje over te zetten in een plastic zakje en daar dan het poeder aan toe te voegen. Vervolgens even schudden zodat het poeder aan de insekten kan hechten en dan het zakje leeg strooien in het terrarium. Wanneer niet voldoende kalk en vitamine D3 toegediend of opgenomen wordt kunnen er diverse gebreken op gaan treden zoals verweking van de botten. Vitamine in de vorm van een AD3-vloeistof kan aan het drinkwater worden toegevoegd.Temperatuur:

Gemeten in de koudste hoek van het terrarium, dus zo ver mogelijk van de warmtebron vandaan, moet de temperatuur overdag ongeveer 22 tot 24 graden bedragen. De temperatuur onder de warmtelamp mag tot ongeveer 35 graden oplopen. 's-Nachts mag de algemene temperatuur niet onder de 18 graden zakken.Combinatie:

De dieren zijn goed samen te houden met Anolis carolinensis (Roodkeel-anolis), Anolis sagrei (Bruine anolis), Hemidactylus frenatus (Tjiktjak), Lygosoma variegata (Indonesisch skinkje), Hyla cinerea (Groene boomkikker), Hyla leucophyllata (Surinaamse boomkikker) en Hyperolius species (Afrikaanse boomkikker).Klik voor afbeelding op ware grootteKlik voor afbeelding op ware grootte

Velen denken dat deze beestjes gemakkelijk te houden zijn. Maar niks is minder waar. De minimummaat voor terrarium voor zulke beestjes is 50x50x80 voor een koppel. De luchtvochtigheid moet steeds rond de 60a70% zijn. Er moet veel groen aanwezig zijn en veel klimmogelijkheden.

Views : 165
Rating :

Ga naar boven Ga naar beneden
REPORT - EMAIL/FAVO
E-mail
 

14 reacties

1. Sebatje di. 20 feb. '07 - 16:32
Sebatje's avatar
Afgestudeerde
huuuuuge STAAART die laatste
2. EcliPz^ di. 20 feb. '07 - 16:34
EcliPz^'s avatar
Studentje
coole beesten Razz
3. _-0omuLLepat�o0-_ di. 20 feb. '07 - 16:34
_-0omuLLepat�o0-_'s avatar
Tiener
freak Mr. Green
4. Den Gert di. 20 feb. '07 - 16:34
Den Gert's avatar
Bevruchte Eicel
zalige beeste!

ik wil!
5. Infected di. 20 feb. '07 - 16:37
Infected's avatar
Afgestudeerde
Coole beestjes Mr. Green
6. Little-jumper di. 20 feb. '07 - 16:41
Little-jumper's avatar
Spermacel
ik heb ook 1 een amerikaanse huissalamander fzo ik mag er mee gaan wandelen omdat ie getemt is Razz 10
7. pero001 di. 20 feb. '07 - 17:11
pero001's avatar
Foetus
Little-jumper schreef:
ik heb ook 1 een amerikaanse huissalamander fzo ik mag er mee gaan wandelen omdat ie getemt is Razz 10


waar gaat ge daar mee gaanb wandelen?? eten honde da ni op ?? Very Happy
8. Ichi da killah di. 20 feb. '07 - 17:44
Ichi da killah's avatar
Bevruchte Eicel
Schoon beestjes Thumbs Up!
9. brendy di. 20 feb. '07 - 18:06
brendy's avatar
Foetus
Infected schreef:
Coole beestjes Mr. Greensjiek maar deze kunt ge niet handtam maken. zijn veel te nerveuze beestjes daarvoor. bij het minste dat ze zich niet goed in hun vel voelen worden ze bruin de 2 roodkeelanolissen dusja
10. Nr 87 di. 20 feb. '07 - 18:27
Nr 87's avatar
Bevruchte Eicel
Nice ben wel voor zoiets anders Smile
Kou vroeger altijd een slang maar mocht niet van mijn mama Sad Heb dan maar een fretje gekocht..ondertussen al overleden en nu zitten we hier met 2 katten Laughing
11. jump_kevin di. 20 feb. '07 - 19:15
jump_kevin's avatar
Spermacel
lekker heb er ook 2 hagedissen grote en korenslang en 2 pittons maar ze zijn nog klein een dikke 10 Cool
12. aikia di. 20 feb. '07 - 23:15
aikia's avatar
Foetus
heb zelf een baardagame redlyk makkelyk in onderhoud invergelyking met boevenstaande
13. killer123 wo. 21 feb. '07 - 00:24

Spermacel
ik had keer iets gehoord vandat ze elkaar opeten is dat waar????? Shocked
14. brendy wo. 21 feb. '07 - 16:48
brendy's avatar
Foetus
killer123 schreef:
ik had keer iets gehoord vandat ze elkaar opeten is dat waar????? Shocked


ja maar enkel als ge teveel mannekes hebt. Eingelijk mag er maar 1 mannetje en 2 vrouwtjes in 1 terrarium niet meer. Als er teveel mannekes zitten eten ze elkaar op of vechten ze en als er teveel vrouwkes zitten just vant zelfde. maar het geslacht is makkelijk te herkennen dusja. heb me ook eesrt laten informeren hoor voor ik ze had gekocht. WinkWinkWink

Ga naar boven
Remember me    
Register - Password ?

Welk televisieprogramma zou je graag willen dat terugkomt?
Alles kan beter
(20.2%)
Iets anders ..
(19.0%)
De Mol
(16.4%)
Het Eiland
(14.8%)
In de Gloria
(8.77%)
Schalkse Ruiters
(6.87%)
De 12 werken van Vanoudenhoven
(6.48%)
De herhalingen van FC De Kampioenen
(5.72%)
Het Peulengaleis
(1.52%)
262 keer gestemd

Bespreek de huidige poll !
muziek Inspiratie voor DJ NAAM?
Just For Fun rate the member
Technologie en Wetenschap windows vista
Just For Fun true false comments
design WebRaider Interactieve Sigs..
muziek Samples
design manga by ggf
Technologie en Wetenschap Fifa 2007
Just For Fun aan wat doet het u denken
• meer
kiekeboe
wee-man
LooL
aardbei82
Radwulf
ToxicDevil
Happy Green BeansA CROQ-STUDIOS.com BVBA creation � 2005 - 2007 DisclaimerAdverteren Contact